Mi okozza a Szklerózis Multiplexet (Többszörös Hegesedés), a Parkinson kórt, az Alzheimer kórt és az ALS-t?
Szemben a jelen évtized orvosi magyarázatával valójában a Szklerózis Multiplex akkor jelenik meg, amikor a myelin hüvely jelentősen tönkremegy az elsavasodástól (ez okozza a hegesedést rajta).
A myelin hüvely egy elektromosan szigetelő foszforlipid (foszforzsír) réteg, amely sok neuron axonjait övezi. Axon: az idegrendszer elemi egységének, a neuronnak egyik része. Ez olyan, mint a gumiszigetelés elektromos vezetéken, amely az elektromos áram előrehaladását biztosítja ahelyett, hogy az minden irányban szétspriccelne gyakorlatilag mindenhová.
Az Új Biológia nézőpontjából az idegeket szigetelő myelin hüvely károsodását – más néven a demyelinizációt - a glükóz(szőlőcukor), acetaldehid(a cukor erjedésekor keletkező gombaméreg), tejsav, alkohol és más savak okozzák lehámozva a "zsíros hüvelyt" az idegekről.
Amikor a myelin legyengül, az idegmenti jeláramvezetés lecsökkenhet vagy megszűnhet. Az ideg aztán végső soron elsorvad. Az orvostudomány úgy hiszi, hogy az immunrendszer játszik szerepet a myelin károsodásban az olyan fajta betegségeknél, mint a Szklerózis Multiplex vagy az ALS, de az Új Biológia ezt nem támasztja alá. Mi hisszük, hogy a myelin károsodást az anyagcsere- és bélszakaszbeli savak okozzák.
A leginkább uralkodó elmélet a mai orvostudományban az, hogy a Szkelózis Multplexet az egyén immunrendszerének az idegrendszer elleni támadása okozza, és emiatt általában autoimmun betegségnek kategorizálják. Ezzel szemben a betegséget ténylegesen a következők túlzott fogyasztása okozza: cukor (sav), szénhidrátok (sav), magas cukortartalmú gyümölcsök, gyümölcslevek és egzotikus gyümölcslevek (sav), mesterséges édesítők (sav), nehézfém mérgezés (savas méreg), állati fehérjék (sav), tejtermékek beleértve a sajt, joghurt, fagylalt (sav), továbbá a haragból, aggodalomból vagy félelemből fakadó érzelmi stressz (sav), mobiltelefonok, hajszárítók, számítógépek, TV-k és elektromos motorok EMF elektromágneses mezői (sav), és még a gyógyszerekből származó mérgek, amelyek higanyt tartalmaznak (még több sav). Még egy kis mennyiségű higany is romboló elsősorban az ideghüvelyekre.
A fehérvérsejtek ténylegesen úgy működnek, mint a “szemétgyűjtők”. Ezt figyeltük meg az élő vér elemzése során. De a modern orvostudomány úgy fogja fel, hogy a fehér vérsejtek sokkal inkább “katonákként” cselekszenek. Ez az ő szavuk és az ő hasonlatuk, mert ők úgy hiszik, hogy a fehér vérsejtek “megtámadják” az idegrendszert. Ténylegesen ők amiatt jönnek, hogy teljesítsék a normál feladatukat - hogy takarítsanak és tisztítsanak.
A Szklerózis Multiplex, a Parkinson kór, az Alzheimer kór, az ALS mind gyulladásos betegségek.
A gyulladás csak egy másik kifejezés a savasodásra, ami hatással van a központi idegrendszerre és változatos tüneteket okoz, mint az érzékelés megváltozása, látási problémák, izomgyengeség, depresszió, beszéd és koordinációs nehézségek, súlyos fáradság, rövid idejű emlékezetvesztés, egyensúly romlás, láz és fájdalom.
A Szklerózis Multiplex név a myelin hüvely többszörös hegesedésére utal.
Ezek a hegesedések okozzák a tüneteket, amelyek nagyon változatosak attól függően, hogy milyen jeleket szakítanak meg.
A test minden sejtje regenerálja magát idővel, különösen, amikor a test megkapja a megfelelő táplálék forrásokat.
Ez azt jelenti, hogy a testnek sok élő vízzel és élő táplálékkal kell rendelkeznie, mint amilyenek a zöld növények és az egészséges zsírok(olajok), amelyek nemcsak közömbösítik a savakat, de nyersanyagokat is biztosítanak új vörös vértestek, és így a test sejtjeinek építéséhez, ami magában foglalja az idegek és a myelin hüvely újraépítését is.
Valójában az embernek szembe kell nézni azzal a kihívással, hogy létrehozzon egy felelősségteljes módját az életnek, táplálkozásnak és gondolkodásnak, és ez magában foglalja a különböző környezeti tényezők felülvizsgálatát is, amiben gyakran találjuk magunkat.
---------------------------------------
Lugos-Savas
Az alábbiakban következő felsorolás a különböző ételeket mutatja be úgy rangsorolva, hogy a leginkább lúgosító hatásúakkal kezdődik és a legsavasítóbbakkal végződik a lista. Ez az összeállítás Dr Young és felesége munkája alapján készült.
LÚGOSÍTÓ – ELEKTRONOKBAN GAZDAG – ÉTELEK
A LEGJOBB: NAGYON LÚGOSÍT
szója lecitin (nem alkoholos!) száraz szójabab ( de nem sózott,nem pörkölt!)
kelkáposzta, petrezselyem, uborka, fűfélék, csírák, szójacsíra, gyermekláncfű, tengeri zöldség (de nem algák!)
tökmag
anyatej
Himalája vagy Himalaya só
lúgos víz
JOBB: ELÉGGÉ LÚGOSÍT
limabab (holdbab) száraz fehér bab szójagranulátum szójabab (mirelit)
cékla, zeller, retek, gyömbér
paradicsom, paprika, saláta, brokkoli, zöldbab, káposzta, zeller, sóska, spenót, fokhagyma, hagyma, cikória (endívia), avokádó, okra
pirospaprika por, fokhagyma, hagyma, gyömbér, cayenne bors (chili őrlemény)
JÓ: ENYHÉN LÚGOSÍT
lencse, szójaliszt, tofukarfiol, karalábé, zöldborsó, snidling, póréhagyma, kelbimbó, spárga, cukkini (hosszú, sötétzöld, uborkaszerű tökfajta), articsóka, rebarbara, fekete nadálytő, vízitorma
fehér- és sárgarépa, torma, svéd vagy sárga karórépa, köménymag, szezámmag, az édes- és római kömény
hajdina (dara), tönkölybúza, quinoa (ejtsd: kinua)
meggy, citrom, grapefruit, lime, kókusz, éretlen zöld banán
olívaolaj, lenmagolaj, tengeri halak olaja, ligetszépe olaj, kókuszolaj, avokádó olaj, borágó olaj, tőkehalmáj-olaj
friss fűszernövények, a fűszerek többsége
desztillált víz, kecsketej
mandula,
SAVASÍTÓ – PROTONOKBAN GAZDAG – ÉTELEK
ROSSZ:ENYHÉN SAVASÍT
csicseriborsó, vesebab (vörös), fekete bab, búzahús (szejtán)
curry por, (erős fűszerkeverék)
napraforgó olaj, szőlőmag olaj
szilva, cseresznye, fekete ribizli, nektarin, sárgadinnye, friss datolya
köles, amaránt, kásák
édesvízi halak húsa (nem tenyésztett hal)
tej, tejszín, tejföl, szójatej, rizstej
mogyoró, brazil vagy paradió, pekán dió
napraforgómag, lenmag
ROSSZABB: ELÉGGÉ SAVASÍT
friss gyümölcslé (nem édesített, természetes)
asztali só (minden olyan só, amely tapadásgátlót tartalmaz és finomított), ketchup, majonéz, vanília, szerecsendió
margarin, vaj, kukoricaolaj, ghí (tejből – lassú tűzön – kisütött vaj; az indiai konyha használja a zsír és az olaj helyett)
őszi- és sárgabarack, görögdinnye, körte szőlő, alma, eper, málna, ribizli, szeder, friss füge, áfonya, egres, banán, narancs, mandarin, mangó, ananász, papaya, guajáva, datolyaszilva
búza, zab, hántolt fehér rizs, barna rizs, vadrizs, fehérkenyér, rozskenyér, korpás kenyér, teljes kiőrlésű lisztből készült kenyér, péksütemények, édes és sós kekszfélék
tengeri halak húsa (nem tenyésztett hal)
dió
A LEGROSSZABB: NAGYON SAVASÍT
alkohol, szeszes italok, sör, bor, kávé, tea, édesített gyümölcslevek
mustár, ecet, élesztő, lekvárok, kakaó, maláta, gyümölcskocsonya, karob, nátrium-glutamát ízfokozó (jele: E-621) szójaszósz, rizsszirup
szárított / aszalt gyümölcsök ecetes / eltett gyümölcsök
kukorica,árpa, rozs, zabkorpa
disznóhús, borjúhús, marhahús, csirkehús és egyéb szárnyasok húsai, tojás, mindenféle belsőség, kagylók, tenyésztett halak
sajt, túró, joghurt, tejsavó, fagylalt, kazein (tejfehérje), szójasajt, kecskesajt
földimogyoró, pisztácia, kesudió
burgonya (tavalyi tárolt krumpli)
az összes mesterséges édesítőszer, szacharin, aszpartám (E-951) , fehér finomított cukor, répacukor, kukoricaszirup, melasz, fruktóz, juharszirup, méz, szárított náddarabkák, nádszirup, malátaszirup, barnarizs-szirup
gombák (minden fajta)
Az Új Biológia nézőpontjából az idegeket szigetelő myelin hüvely károsodását – más néven a demyelinizációt - a glükóz(szőlőcukor), acetaldehid(a cukor erjedésekor keletkező gombaméreg), tejsav, alkohol és más savak okozzák lehámozva a "zsíros hüvelyt" az idegekről.
Amikor a myelin legyengül, az idegmenti jeláramvezetés lecsökkenhet vagy megszűnhet. Az ideg aztán végső soron elsorvad. Az orvostudomány úgy hiszi, hogy az immunrendszer játszik szerepet a myelin károsodásban az olyan fajta betegségeknél, mint a Szklerózis Multiplex vagy az ALS, de az Új Biológia ezt nem támasztja alá. Mi hisszük, hogy a myelin károsodást az anyagcsere- és bélszakaszbeli savak okozzák.
A leginkább uralkodó elmélet a mai orvostudományban az, hogy a Szkelózis Multplexet az egyén immunrendszerének az idegrendszer elleni támadása okozza, és emiatt általában autoimmun betegségnek kategorizálják. Ezzel szemben a betegséget ténylegesen a következők túlzott fogyasztása okozza: cukor (sav), szénhidrátok (sav), magas cukortartalmú gyümölcsök, gyümölcslevek és egzotikus gyümölcslevek (sav), mesterséges édesítők (sav), nehézfém mérgezés (savas méreg), állati fehérjék (sav), tejtermékek beleértve a sajt, joghurt, fagylalt (sav), továbbá a haragból, aggodalomból vagy félelemből fakadó érzelmi stressz (sav), mobiltelefonok, hajszárítók, számítógépek, TV-k és elektromos motorok EMF elektromágneses mezői (sav), és még a gyógyszerekből származó mérgek, amelyek higanyt tartalmaznak (még több sav). Még egy kis mennyiségű higany is romboló elsősorban az ideghüvelyekre.
A fehérvérsejtek ténylegesen úgy működnek, mint a “szemétgyűjtők”. Ezt figyeltük meg az élő vér elemzése során. De a modern orvostudomány úgy fogja fel, hogy a fehér vérsejtek sokkal inkább “katonákként” cselekszenek. Ez az ő szavuk és az ő hasonlatuk, mert ők úgy hiszik, hogy a fehér vérsejtek “megtámadják” az idegrendszert. Ténylegesen ők amiatt jönnek, hogy teljesítsék a normál feladatukat - hogy takarítsanak és tisztítsanak.
A Szklerózis Multiplex, a Parkinson kór, az Alzheimer kór, az ALS mind gyulladásos betegségek.
A gyulladás csak egy másik kifejezés a savasodásra, ami hatással van a központi idegrendszerre és változatos tüneteket okoz, mint az érzékelés megváltozása, látási problémák, izomgyengeség, depresszió, beszéd és koordinációs nehézségek, súlyos fáradság, rövid idejű emlékezetvesztés, egyensúly romlás, láz és fájdalom.
A Szklerózis Multiplex név a myelin hüvely többszörös hegesedésére utal.
Ezek a hegesedések okozzák a tüneteket, amelyek nagyon változatosak attól függően, hogy milyen jeleket szakítanak meg.
A test minden sejtje regenerálja magát idővel, különösen, amikor a test megkapja a megfelelő táplálék forrásokat.
Ez azt jelenti, hogy a testnek sok élő vízzel és élő táplálékkal kell rendelkeznie, mint amilyenek a zöld növények és az egészséges zsírok(olajok), amelyek nemcsak közömbösítik a savakat, de nyersanyagokat is biztosítanak új vörös vértestek, és így a test sejtjeinek építéséhez, ami magában foglalja az idegek és a myelin hüvely újraépítését is.
Valójában az embernek szembe kell nézni azzal a kihívással, hogy létrehozzon egy felelősségteljes módját az életnek, táplálkozásnak és gondolkodásnak, és ez magában foglalja a különböző környezeti tényezők felülvizsgálatát is, amiben gyakran találjuk magunkat.
---------------------------------------
Lugos-Savas
Az alábbiakban következő felsorolás a különböző ételeket mutatja be úgy rangsorolva, hogy a leginkább lúgosító hatásúakkal kezdődik és a legsavasítóbbakkal végződik a lista. Ez az összeállítás Dr Young és felesége munkája alapján készült.
LÚGOSÍTÓ – ELEKTRONOKBAN GAZDAG – ÉTELEK
A LEGJOBB: NAGYON LÚGOSÍT
szója lecitin (nem alkoholos!) száraz szójabab ( de nem sózott,nem pörkölt!)
kelkáposzta, petrezselyem, uborka, fűfélék, csírák, szójacsíra, gyermekláncfű, tengeri zöldség (de nem algák!)
tökmag
anyatej
Himalája vagy Himalaya só
lúgos víz
JOBB: ELÉGGÉ LÚGOSÍT
limabab (holdbab) száraz fehér bab szójagranulátum szójabab (mirelit)
cékla, zeller, retek, gyömbér
paradicsom, paprika, saláta, brokkoli, zöldbab, káposzta, zeller, sóska, spenót, fokhagyma, hagyma, cikória (endívia), avokádó, okra
pirospaprika por, fokhagyma, hagyma, gyömbér, cayenne bors (chili őrlemény)
JÓ: ENYHÉN LÚGOSÍT
lencse, szójaliszt, tofukarfiol, karalábé, zöldborsó, snidling, póréhagyma, kelbimbó, spárga, cukkini (hosszú, sötétzöld, uborkaszerű tökfajta), articsóka, rebarbara, fekete nadálytő, vízitorma
fehér- és sárgarépa, torma, svéd vagy sárga karórépa, köménymag, szezámmag, az édes- és római kömény
hajdina (dara), tönkölybúza, quinoa (ejtsd: kinua)
meggy, citrom, grapefruit, lime, kókusz, éretlen zöld banán
olívaolaj, lenmagolaj, tengeri halak olaja, ligetszépe olaj, kókuszolaj, avokádó olaj, borágó olaj, tőkehalmáj-olaj
friss fűszernövények, a fűszerek többsége
desztillált víz, kecsketej
mandula,
SAVASÍTÓ – PROTONOKBAN GAZDAG – ÉTELEK
ROSSZ:ENYHÉN SAVASÍT
csicseriborsó, vesebab (vörös), fekete bab, búzahús (szejtán)
curry por, (erős fűszerkeverék)
napraforgó olaj, szőlőmag olaj
szilva, cseresznye, fekete ribizli, nektarin, sárgadinnye, friss datolya
köles, amaránt, kásák
édesvízi halak húsa (nem tenyésztett hal)
tej, tejszín, tejföl, szójatej, rizstej
mogyoró, brazil vagy paradió, pekán dió
napraforgómag, lenmag
ROSSZABB: ELÉGGÉ SAVASÍT
friss gyümölcslé (nem édesített, természetes)
asztali só (minden olyan só, amely tapadásgátlót tartalmaz és finomított), ketchup, majonéz, vanília, szerecsendió
margarin, vaj, kukoricaolaj, ghí (tejből – lassú tűzön – kisütött vaj; az indiai konyha használja a zsír és az olaj helyett)
őszi- és sárgabarack, görögdinnye, körte szőlő, alma, eper, málna, ribizli, szeder, friss füge, áfonya, egres, banán, narancs, mandarin, mangó, ananász, papaya, guajáva, datolyaszilva
búza, zab, hántolt fehér rizs, barna rizs, vadrizs, fehérkenyér, rozskenyér, korpás kenyér, teljes kiőrlésű lisztből készült kenyér, péksütemények, édes és sós kekszfélék
tengeri halak húsa (nem tenyésztett hal)
dió
A LEGROSSZABB: NAGYON SAVASÍT
alkohol, szeszes italok, sör, bor, kávé, tea, édesített gyümölcslevek
mustár, ecet, élesztő, lekvárok, kakaó, maláta, gyümölcskocsonya, karob, nátrium-glutamát ízfokozó (jele: E-621) szójaszósz, rizsszirup
szárított / aszalt gyümölcsök ecetes / eltett gyümölcsök
kukorica,árpa, rozs, zabkorpa
disznóhús, borjúhús, marhahús, csirkehús és egyéb szárnyasok húsai, tojás, mindenféle belsőség, kagylók, tenyésztett halak
sajt, túró, joghurt, tejsavó, fagylalt, kazein (tejfehérje), szójasajt, kecskesajt
földimogyoró, pisztácia, kesudió
burgonya (tavalyi tárolt krumpli)
az összes mesterséges édesítőszer, szacharin, aszpartám (E-951) , fehér finomított cukor, répacukor, kukoricaszirup, melasz, fruktóz, juharszirup, méz, szárított náddarabkák, nádszirup, malátaszirup, barnarizs-szirup
gombák (minden fajta)
Utolsó kommentek